středa 24. června 2009

levhart

levharty si často lidé pletou z gepardy ale levhart a gepard jsou si odlišní rozdíly levharti jsou tlustší a mají jiné tečky mají jinou postavu těla a hodně se liší hlavou jestli jste si všimly tak gepardi mají pod očima slzy aspoň se tomu tak říká. Levharti jsou krásné kočky loví opice, antilopy gazely aji buvoly. Svoji kořist si většinou dají na strom aby jim to nevzal jiný masožravec. Umí výborně šplhat po stromech. Jako každá kočkovitá šelma mají ostré zuby a drápy. Levhartů je na světě málo. Jejich úhlavní nepřítel je člověk jako třeba pytlák nebo lovec. Žijí v Africe. Také se lidé snaží o jejich záchranu třeba Africet to je velká společnost kde pomáhají kočkovitým šelmám. Africet se čte afriket. Nejvíce podobají jaguárovi de je rozlišit tím že jaguár má velké tečky a má jich málo a levhart má menší tečky a má jich víc.

racek mořský

racek mořský je největší druh racka. Na zobáku má jak kdyby takovou červenou tečku jinak ho má žlutý. Má bílé tělo a povrch křídel takový černý. A hřbet má taky takový černý. Racek dospívá až ve čtyřech letech. Loví převážně ryby. Rozpětí má 1,5m. Jeho let je těžký a silový s pomalými záběry křídel. A loví ještě Měkýše a uhynulá těla jiných zvířat. Hnízdí na východním pobřeží severní Amerika. Je velmi agresivní vůči jiným ptákům i když často hnízdí s jinými racky. Hnízda si staví z větviček, mořských řas a travin. Délka 68-79cm, hmotnost 1,4-2,2kg, migrace částečně tažná, prostředí pobřeží, ústí řek, velké vnitrozemské vody a louky nebo pole.

orel mořský

orel mořský je největším orlem severní Evropy, má rozpětí křídel 2,5m. Samice je těší než samec, váží asi 5,5kg. Jeho let je těžký a přímí, s hlubokými rozmachy křídel a častým kroužením s napjatými křídly. Živý se rozmanitou potravou jako ryby základní potravu loví při hladině chytá také vodní ptáky nebo savce. Dokonce se živý i zdechlinami. Staví hnízda z větviček mořských rostlin, trávy a kostí své kořisti. Kdysi žil v ČR, ale byl vyhuben. Dnes se pokouší o vysazení v zajetí, ale pytláci úspěšně pokusy maří. V současnosti u nás žije pouhých 20 jedinců. Mají ostré drápy. Délka 70-90cm, hmotnost 4-5,5kg, migrace částečně tažný, prostředí mokřady podél mořského pobřeží, jezer a velkých řek, bažin obklopené lesy.

orel bělohlavý

bílou hlavu má dospělý jedinec spolu z ocasem. Tito orly loví ryby které chytnou ostrými spáry a vytáhnou z vody jak už rybu drží tak jí nepustí. Loví aj savce vyhledává zdechliny na zemědělské půdě. Někdy krade ryby které ulovily medvědi. Kdysi velmi hojný druh byl v roce 1782 zvolen za národního ptáka USA. Ale jeho populace velmi klesla ve století 20. Používáním pesticidů a znečišťováním řek. Zachránil ho záchranný program ze strany ochránců přírody. Je to dravec z ostrými drápy a ostrým zobákem. Délka 71-96cm, hmotnost 3-6. 5kg, migrace částečně tažný, prostředí většinou blízko vod, včetně řek, jezer a pobřeží. Vystupuje do výšek 2 000 n. m.

káně harrisova

samice káni Harrisové je větší než samec. Mláďata zůstávají z rodiči tři roky. Káně Harrisové spolupracují překvapí kořist a za ženou ji tam odkud nemůže utéct. Je to velmi oblíbený pták. Káně Harrisové většinou loví společně aby zvýšily šanci že něco chytí. Mají jako každý lovec ostré drápy a tvrdý zobák. Většinou loví zajíce. Žijí v Americe. Délka 50-55cm, hmotnost 725-1000g, migrace stálá, prostředí suché prérie a pouště.

orel skalní

orel skalní má rozpětí křídel 2,3m. Orel skalní patří mezi jedny z největších suchozemských orlů na světě. Loví středně velkou kořist zajíci, jeřábci a různé druhy plazů a může vážně poranit kamzíka když na něho střemhlav zaútočí. Loví dokonce i šelmy jako divoké kočky a lišky. Jsou to dravci velmi zkušení lovci. Úspěšné vy hnízdění záleží na počasí a na potravě. V přírodě se mohou dožít 38let i déle. Není moc ohrožený jenom kde je pro následovaný třeba v české republice. Buď zcela vymizel nebo je vzácný. Délka 75-90cm, hmotnost 2,8-6,5kg, migrace částečně tažný, prostředí nezalesněné a pusté oblasti, v některých částech areálu ve výškách 5 500 n. m.

úterý 23. června 2009

orel bojovný


Orel bojovný je dravec. Umí dobře lovit. Loví obratlovce o hmotnosti 1-5kg. Délka 78-86cm, hmotnost 3-6kg. Orel bojovný dokáže ulovit jehně. Patří mezi jedny z největších orlů na světě. Snese jen jedno vejce do hnízda. Po delším kroužením nad kořistí se s nese dolů velkou rychlostí a chňap ne a jak už kořist jednou drží tak už jí nepustí. Většinou žijí v Africe. Jsou v okolí farem pronásledováni. Mají velmi pevný stisk. Mají ostré drápy. A vypadají krásně. Hnízda staví z větviček a na menčích stromech a nebo na Sloupech z elektrickým vedením. Prostředí otevřené plochy, stepi, savany a řídké lesy.

sobota 6. června 2009

popis ryby

černý drak


Tito draci jsou jsou docela pěkní. Umí chrlit oheň a někteří i led ale málo kteří. Jsou velmi inteligentní a většina černých draků je zlá ale jsou i hodní ale spíš převažuje zlí. Tito draci jsou velcí a mají dobré reflexy. Jsou dobří bojovníci a při pohledu na některé černé draky de hrůza. Jejich oheň je o hodně lepší než u jiných draků. Mají dobrý zrak a čich. Někteří mají velká křídla a někteří malá. Umí dokonce bojovat s mečem a střílet s luku. Mají rádi tmu protože jsou v ní téměř neslyšní.

parkur


Parkur je obtížný závod. Pro koně od velkých překážek a malích. třeba proutěná překážka ale tento závod je velmi těžký a nebezpečný. Aleje to i zábava pro jezdce aji koně. Jednou z drsných překážek je vodní příkop. Někdy to končí i pády. Závody jsou časově omezeny takže i když se neshodí žádná překážka tak nemusí být jezdec první kvůli času. Čas je hodně důležitý při závodech. Potom jsou trestné body které se dostávají za shození překážky. Za každou shozenou překážku se dostávají čtyři trestné body.

druhy ryb

čtvrtek 4. června 2009

koně



Koně jsou krásní a zdatní můžou na rovině běžet rychlostí 80km v hodině. Na koních jezdili králové, královny, Princové, princezny. Koně mají krásnou srst. třeba ryzák. Divoké koně v divočině je krásné vidět. Koně umí dobře skákat a jsou hodní. Když kůň běží ve vodě nebo ve sněhu tak je krásné je vidět. Koně tahali povozy vozívají se na nich lidé a Indiáni si koně oblíbili jezdili na nich bez sedla a uzdy. Koně jsou oblíbení skoro všude. Pohodlné je když se jede na koni bez sedla.

dračí boje


Draci proti sobě bojovali o území o samičky ale někdy zlí draci útočili na hodné ale především rytíři na ně útočili protože draci lovili jejich dobytek a tak lidé zaplatili rytířům aby draky vyhubily. Někteří draci se spojili a jiní se přidali k lidem. Někteří lidé se stali dračími jezdci a byly snimi přátelé. Když rytíři přestali bojovat. Draci se mohli zase pohybovat volně na zemi. Pomáhat si v nouzi a chránit bezbranné protože hodní draci rádi pomáhají těm slabým.

vlci

vlci jsou divoká zvířata. Barvy bílá, šedá, hnědá a černá. Černí vlci se považují za démony. Démonův vlk. Vlci často loví v noci a vyjí na měsíc. Také existují vlkodlaci něco podobného vlkovi. Vlci jsou silní ostražití. Vlci žijí ve smečkách a loví ve skupině. Někteří vlci to mají blbé protože občas loví dobytek lidí a lidi je střílejí aby nepřicházeli a svůj dobytek. Ale i přesto jsou vlci dobří a umí rychle běhat. Mají ostré zuby.

skalar




skalaři jsou rostomilé ryby máme je v akvárku.

krasavec


Gryfové jsou velmi krásní dokonce nemusí být napůl lví a napůl orlí ale jsou gryfové kteří jsou celý jako orel a jsou i takový kteří mají tělo a nohy lví a hlavu a křídla orlí. Někteří gryfové mají rádi drahokamy a rádi se chlubí. Ještě jsou gryfové kteří mají napůl těla orlí a napůl koní. Někteří gryfové jsou hodní,pomáhají a nechlubí se. Gryfové se rádi předvádí před samičkami. Ti kteří se chlubí tak většinou žádnou samičku nezískají protože ta samička ho nechce. Ale chcou ty kteří jsou bohatí ale nechlubí se. Gryfové umí být lstivý ale nejsou takový všichni.

obrázky ryb





mořské ryby a sladkovodní ryby

pegasojednorožec



Je to jednorožec a Pegas v jednom. Má výhodu v tom že má roh i křídla. Je velmi mocný a silný. Umějí kouzlit a jsou moudří. Ale má to i nevýhody protože nejsou tak silní jako originál prostě nejsou tak dobří jako Pegasové v létání prostě nejsou tak rychlí a v umění z rohem taky nejsou tak dobří jako jednorožci protože když se dají dvě síly dohromady tak se vždycky sté jedné odebere nebo spíš z obou takže nejsou tak dobré jak kdyby to byl Pegas bez rohu nebo jednorožec bez křídel.Jestli chápete prostě samotný Pegas umí rychleji létat než Pegaso jednorožec a jednorožec zase umí líp šermovat z rohem.

středa 3. června 2009

pegas


Pegasové jsou krásní mají křídla která sou jak ptačí protože mají peří. Pegas může být stříbrný nebo bílý může mít dlouhá nebo krátká křídla. Může mít stříbrný nebo zlatý ocas nebo hřívu. Umí nejrychleji létat ze všech draků,gryfů,fénixů jsou velmi pěkní a lesknou se. Umí kouzlit jsou hodní a laskavý. Jsou velmi moudří a chytří umí chodit po mracích. Mají rádi zvířata a nad vším přemýšlí. Pomáhají zvířatům když pomoc potřebují. Neradi válčí a když musí tak musí. Když je někdo poprosí o radu rádi mu poradí. Jsou prostě hrozně hodní ale bojovat umí. Když se pustí do bitvy tak většinou zvítězí díky chytrosti. Umí vymýšlet strategie. Nad vším dobře uvažují než to udělají aby neudělali chybu. Mají rádi zábavu.

fénixové proti drakům


Boje byly nebezpečné. Většinou se draci a fénixové praly. Oto kdo je silnější nebo o území. Byly to dost vyrovnané boje někdy zvítězily draci a někdy fénixové.I když někteří si mezi sebou vytvořily spojenectví a pomáhaly si v nouzi.Většinou bojoval hodný proti zlému a fénixové spíš vyhrávali protože většina draků chrlí ohen a to na fénixe neplatí.Sice když bojovali proti ledovým drakům tak měli výhodu spíš draci ale není to pravda je to tak vyměřené protože ledový drak ho může zmrazit a fénix ho může spálit. Tak kdo má větší výhodu je to fénix protože když ho drak zmrazí tak tím žárem se může odmrazit ale drak když ho fénix spálí tak stím nemůže nic dělat prostě je spálený. Ale když je to bouřkový drak tak nemá fénix šanci protože je silnější a má velkou moc možná by fénix měl šanci ale malou.

fénix



Ohnivý ptáci fénixové jsou krásní a silní.Existují čtyřnozí fénixové ti mají větší výhodu než dvounozí protože líp bojuje a můžou útočit všemi čtyřmi. Mají ohnivé drápy a celý hoří. Když se jich někdo dotkne může shořet ale jen pokut fénix chce. Umí chrlit lávu,oheň,vřící vodu.Jeho speciální útok je zážeh že prostě se do vzdálenosti osmdesáti kilometrů vznese žár který upálí každého koho fénix chce upálit.Nebo se dokáže proměnit v luk a šíp a když toho fénixe někdo vypálí tak se pomalu v něho promění a vrazí do země a zničí hodně nepřátel.Každý ohnivý fénix má na sobě pár zlatých pírek ty sou potřebné k životu takže když je někdo vytrhne tak fénix může zahynout.A má výhodu že s popele se znovu zrodí ale může se objevit ve stejném věku jaký měl.Fénixové sou velmi inteligentní jsou silní umí kouzlit a mají moc.

úterý 2. června 2009

bouřkový drak

tito draci jsou nejsilnějším druhem draků.Mají velkou výhodu že jsou štíhlý mají prostě hubené tělo.Mají zvláštní barvu takovou černou,ale není

to černa,ale modrá která vypadá jako černá.Křídla má o trošku světlejší a má je docela velká.Umí chrlit led,dva druhy ohně modrý a ohnivý,kiselinu.blesky,písek.lávu,zlato,stříbro,vodu,ledovou vodu a vřící vodu.Umí ovládat pět živlů přírody blesk,země,vzduch.voda a oheň.Jeho nejlepší schopnost je vytváření bouřek proto je bouřkový drak.Když zařve na oblohu tak dá signál kterému rozumí jen on a potom se na obloze objeví mraky jaké on tím signálem dal a může vytvořit tornádo,velké krupobití,kulový blesk,blesky,hromy,déšť,a další.Taky umí přivolat meteority je prostě skvělý.Jo a ještě na té barvě mají na těle takovou světlejší modrou ve tvaru blesku.O tomhle drakovi se mi zdál sen. Mají tvrdou lebku.Také chodí po dvou a jsou rychlí,pružní a hbití. Jsou tak ohební protože jsou štíhlý a to je výhoda.Také umí dračí útok ten umí každý drak ale on ho umí líp třeba že proletí oblohou a ten útok to z elektrizuje díky tomu má větší výhodu.Nepřítele ten útok může ještě usmažit.A nemůže zemřít roky. Umřít může třeba nemocí,v bitvě,selháním orgánu.

úterý 28. dubna 2009

gryfové jsou zajímaví mají na půl těla orlí a napůl lví. jsou velmi silní mají velké svaly jsou velmi rychlí v letu ale o gryvech moc legend není. jsou chytří mají velmi ostré drápy a zobák.jsou o něco málo menší než draci. Mě se gryfové prostě líbí. Také mají velmi tvrdý zobák. Můžou být celý hnědí nebo celý bílý a nebo bílo hnědí.Jejich specialita je gryfí hněv.Když to použijí tak mají o hodně větší sílu než před tím a po chvilce se můžou proměnit v draka. Když jsou z dobrem tak se promění v ledového draka a když se zlem tak v ohnivého a ten útok můžou kdykoli ukončit.Ale má to i nevýhody že to bere hodně energie. Můžou být aji černí.

člověk a drak


lidé draky uctívali a někteří byli dračí jezdci. a někteří lidé si draky ochočily a bojovali proti jiným lidem a drakům a někteří zlí lidé dokonce draky zabíjeli třeba jako tady na obrázku.

Můj první příspěvek


Ahoj já jsem Kristýnka. máte rádi jednorožce já jo jsou krásní a silní mají velmi ostrý roh a mají Krásnou hřívu a ocas. Jednorožci mají dobrou fyzičku a jsou rychlí.Umí kouzlit a jsou chytří. můžou mít krásně duhovou hřívu nebo krásně stříbrnou a zlatou a ji ocas může mít takovou barvu. roh se jim třpytí a mají krásná kopyta.mají rádi lesy a louky.Jednorožci mají dva typy ocasu jeden jako koně a druhý jako lví akorát nemá hnědou barvu.